file Αποσταξη 2017

Περισσότερα
05/01/2018 23:37 - 05/01/2018 23:48 #24933 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Μου απαντήσατε περισσότερα απ΄ όσα βρήκα στη google.

Και μια άλλη ερώτηση. Βρήκα κάποιες αναφορές για μια ουσία το <<γλυκαντζέλαιο>>. Τι είναι αυτό; Έτοιμο έλαιο γλυκάνισου;

Επιτρέψτε μου μιας και άνοιξα αυτό το θέμα, τι άλλα βελτιωτικά μπορούν να προστεθούν στο τσίπουρο, τι προσθέτουν, προβλήματα, διαχείριση. κ.λ.π.;
Τελευταία διόρθωση: 05/01/2018 23:48 από Goude.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/01/2018 19:33 #24934 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017
Καλησπέρα φίλοι,
συνηθισμένη πρακτική η προθήκη ζάχαρης σε αποστάγματα σε μικρές ποσότητες.
Προσδίδει μια εύκολη γλυκιά γεύση σε νεαρά αποστάγματα.
Ο νόμος το επιτρέπει αρκεί το αποστακτήριο να μην συστεγάζεται με οινοποιϊο.
Δεν καταλαβαίνω την λογική αλλά........
Οι κεντρικοΕυρωπαίοι συνάδελφοί μας βάζουν ένα μεγάλο κομμάτι block καραμελωμένης ζάχαρης στην έξοδο ροής του αποστάγματος.
Η γεύση σχεδόν ανεπαίσθητη.
ΝΚ

Pura vida!
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": setoinos, Goude, PAKSIMADIS

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/01/2018 22:32 #24936 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017
Προσωπικα δεν νομιζω να προσδιδει κατι (εννοω κατι καλυτερο) στ σημερινες αποσταξεις. Παλια με τα εντελως στιμμενα κοτσανια οι γραπες δεν πινοταν, παντα ειχαμε σπιτι γραπα για κανεναν που εκανε ποτο (ποτο τ κακιας ωρας), αντιθετα με τ γλυκαννησο ηταν ανεκτα τα πραγματα. Περιεγραψα πριν μια πρακτικη που εφαρμοζαν τοτε ΜΟΝΟ για προβληματικα τσιπουρα. Γραπα δεν πινανε εδω.
Εαν βαλεις καθαρο οινοπνευμα με νερο να κανεις γραπα θα ναι πιο πολυ βοτκα, εκει ισως η ζαχαρη προσδωσει κατι ωστε να μοιαζει καπως με τσιπουρο. Μια καλη γραπα αν ειναι σκληρη αρκει να τ κατεβασεις με νερο και θα μαλακωσει.
Γλυκαντζελαιο??? Εγω παντα φροντιζω να εχω αναντολ η αλασονι η οπως αλλιως το λενε ανα περιοχη και ειναι εσανς γλυκαννησου (αστεροειδη κατα τα λεγομενα του Σπύρου), γ αυτο προκειται?
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Goude

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
06/01/2018 23:48 #24937 από Goude
Goude απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017
Για την χρήση του αλατιού, θα μπορούσα να έχω κάποια βοήθεια;

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/01/2018 09:37 - 07/01/2018 10:01 #24939 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017
Παναγιώτη καλημερα και χρόνια πολλά.
Εννοείς χρήση αλατιού στην απόσταξη;
Για δες αυτό:
www.ampelourgos.gr/forum/apostagmata/180...CF%82?start=80#16662
Ακόμα κάτι που μου συνέβει φέτος για πρώτη φορά.
Στο αποστακτήριο ήρθε ένας γνωστός ο οποίος ήθελε να αποστάξει τα σταφύλια του.
Ποικιλία τζωρτζίνα και ο σταφυλοπολτός σε σχετικά καλή κατάσταση.
Η πρώτη απόσταξη δεν είχε κανένα πρόβλημα.
Στην δεύτερη απόσταξη ήθελε οπωσδήποτε να είναι παρών και τα πράγματα να γίνουν όπως θέλει ο ίδιος.
Τύπος ανθρώπου που τα ξέρει όλα και δεν δέχεται καμμία άλλη γνώμη.
Πρίν κλείσει το καπάκι και με τον άμβυκα γεμάτο κατά τα 2/3 με προϊόν της πρώτης απόσταξης και συμπληρωμένο μέ νερό μέχρι την γραμμή έριξε τουλάχιστον 2 κιλά αλάτι. Βαθμοί του υλικού κάτω από 42% ή 17 γράδα.
Φωτιά μέτρια.
Στο δοχείο συλλογής για τις κεφαλές έβγαινε ένα σκουρόχρωμο καφεοειδές υγρό το οποίο καθάρισε μετά.
Προσωπική εκτίμηση: το αλάτι έκανε το μίγμα να ανεβάσει θερμοκρασία και να αρχίζει να κοχλάζει έτσι ώστε να συμπαρασύρει υλικό από την εσωτερική πλευρά του άμβυκα και του τόξου. Ακόμα επιτέθηκε χημικά στον άμβυκα και τόξο και το καθάρισε εσωτερικά.
Το ψυγείο μου είναι ανοξειδωτο.
Καμμιά άλλη ιδέα;
ΝΚ

Pura vida!
Τελευταία διόρθωση: 07/01/2018 10:01 από Nikos Kotsalis.
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Goude

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/01/2018 19:48 #24944 από stelios1
stelios1 απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017
Αλατι βαζουν (οχι ολοι) στο διπλοβρασμα μαζι με 3-4 πλυμενα καρβουνα για υποτιθεται μεγαλυτερη καθαροτητα και μεγαλυτερο βαθμο. Κατα ποσο ευσταθουν αυτα κανεις δεν ξερει. Η μονη λογικη εξηγηση φαινεται να ειναι αυτη που παραθεσε ο Nikos Kotsalis.


Στο δοχείο συλλογής για τις κεφαλές έβγαινε ένα σκουρόχρωμο καφεοειδές υγρό το οποίο καθάρισε μετά.
Μηπως σας ξερασε?
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/01/2018 19:59 #24945 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017
Νίκο,δοκίμασες το τσίπουρο;

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/01/2018 21:44 #24946 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017

stelios1 έγραψε: Αλατι βαζουν (οχι ολοι) στο διπλοβρασμα μαζι με 3-4 πλυμενα καρβουνα για υποτιθεται μεγαλυτερη καθαροτητα και μεγαλυτερο βαθμο. Κατα ποσο ευσταθουν αυτα κανεις δεν ξερει. Η μονη λογικη εξηγηση φαινεται να ειναι αυτη που παραθεσε ο Nikos Kotsalis.


Στο δοχείο συλλογής για τις κεφαλές έβγαινε ένα σκουρόχρωμο καφεοειδές υγρό το οποίο καθάρισε μετά.
Μηπως σας ξερασε?


Στέλιο καλησπέρα,
δεν ήταν ξέρασμα η φωτιά ήταν μέτρια.
ΝΚ

Pura vida!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
07/01/2018 21:45 #24947 από Nikos Kotsalis
Nikos Kotsalis απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017

alexandros.k έγραψε: Νίκο,δοκίμασες το τσίπουρο;

Καλησπέρα Αλεξανδρε,
Ακόμα δεν βρήκα την ευκαιρία.
Το κρασί πως ήταν;
ΝΚ

Pura vida!

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Περισσότερα
08/01/2018 23:13 #24963 από alexandros.k
alexandros.k απάντησε στο θέμα: Αποσταξη 2017
Άλλος πιάνει χρυσάφι και το κάνει χώμα και άλλος πιάνει χώμα και το κάνει χρυσάφι.Το φτωχό,ταπεινό,παρακατιανο Αμασι,έδωσε ένα καλό κρασί.

Αλεξανδρος Καραπουλιτιδης
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "Σε Ευχαριστώ": Nikos Kotsalis

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.064 δευτερόλεπτα
Powered by Kunena Φόρουμ